Unod már a sablonos Valentin-napi ajándékokat és szívesen kísérleteznél új dolgokkal? Úgy gondoljuk, hogy egy különleges és romantikus gasztronómiai élménynél nincs jobb választás. Lepd meg szerelmedet egy 3 fogásos Valentin-nap alkalmából összeállított különleges vacsorával, a méltán híres Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben!
Hosszú volt az út az 1902-ben történt alapítás óta, s az akkor még Motchnek féle Nagyvendéglő kerthelyiségében recsegve szóló gramofon dallamok is megfakultak már, és a konflisokkal érkező úri kisasszonyokat kísérő gavallérok hosszú sora is a múlté, de egy valami még mindig a régi. A gesztenyefás, hűs terasz, és az a családi vendéglátás, mely beleitta magát a száz éves téglákba, és körüllengi ennek a budai kis ligetnek minden zugát, azt minden betérő vendég érezheti.
Konyhafőnöküket is magával ragadta ennek a helynek a szelleme, és épp ezért, a tradíciókat hűen ápoló – de mégis újszerű – gasztronómiát alkotott. A mondanivaló közvetlen, egyenes és érthető. Egy olyan egyensúly megtalálására törekszik a hagyományos és a modern között, amelyben a vendég elvész a múlt alapanyagai és a jövő technológiája közt, kicsit időtlenné téve azt az önkifejezést, melyet a gasztronómia jelent a számunkra.
A különleges Valentin menüsor ételei:
- Választható Előétel vagy Leves:
- Grillezett garnélarák fehérboros fokhagymás mártogatóval, házi knédlivel
- Opcionális bor: Várszegi Wielnad Premium Selection Rizling 2019
- Kókuszos édesburgonya krémleves grillezett kecskesajttal pirított tökmaggal (Lm, Gm)
- Thai csirkeleves zöldségekkel és vörös curry-val
- Választható Főételek:
- Zöldfűszeres csirkemell mozzarellával töltve friss saláta ágyon karamellizált mangóval
- Opcionális bor: St Andrea Napbor 2021
- Rib-eye steak baconos zöldbabbal, lyoni hagymával és borsmártással
- Opcionális bor: Liszkay cabernet franc Giulia 2017
- Füstölt tofu bazsalikomos kelbimbóval és aszalt paradicsommal
- Opcionális bor: Recas Hunyadi Sauvignon Blance 2020
- Választható desszertek:
- Mákos szilvatorta vörösboros fügekrémmel
- Karamellás sajttorta pisztácia krémmel
- Opcionális bor: Naár Tokaji Cuvée 2018
A bónusz tartalma 2 fő részére:
- 1-1 választható előétel vagy leves,
- 1-1 választható főétel
- 1-1 választható desszert
- fejenként 3 dl limonádé
A Motschnek vendéglőt 1902-ben alapította Perner János, budakeszi kisbirtokos, szőlősgazda, kinek családjában bécsi felmenők is voltak. Rövid üzemeltetés után a vendéglőt a Motschnek család fokozatosan fejlesztette, és hamarosan sikeres családi vállalkozássá vált, amely az 1920-as évek végére már a település egyik legkiválóbb melegkonyhás éttermévé nőtte ki magát. Nagy kerthelyisége és táncterme is volt. A zenét – eltérően az akkori szokásoktól – a legkorszerűbb technikával megszólaló gramofonból szolgáltatták.
A Budai Gesztenyés étterem ugyan már nem egy családi vállalkozás, de elkötelezettségükkel és vendégszeretetükkel családi étterem kívánnak lenni.
Az étlapon szereplő ételeket úgy alkották meg, hogy különleges gasztronómiai élményben legyen részed. Filozófiájuk szerint mindig friss és természetes alapanyagokból, legtöbbször kézműves módszerekkel, a magyar konyha hagyományait a haladó nemzetközi trendekkel ötvözve készítik az ételeket.
Mindezt annak érdekében, hogy egymással kiválóan harmonizáló ízek kerüljenek az asztalodra.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek!