Mindig is elbűvölt a török konyha gazdag ízvilága? Most itt a lehetőség, hogy elmélyedj ebben a varázslatos kulináris élményben, és saját kezűleg készítsd el a török gasztronómia legfinomabb ételeit! Az Afiyet olsun-tól Ziyade olsunig nevű török főzőkurzuson profi szakácsok vezetnek végig a török ínyencségek elkészítésének titkain, hogy te is átélhesd az autentikus keleti ízek varázsát. Készítsd el és kóstold meg ezeket a fűszeres, különleges fogásokat, majd zárd az estét egy közös vacsorával!
A török gasztronómia leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, a paradicsom, a fokhagyma és az uborka.
Szerencsénkre hazánkban is bővelkedünk ezekből az alapanyagokból. A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót.
Leginkább használt fűszereik a petrezselyem, a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű. A török konyha nagyon hosszú múltra tekint vissza, a perzsa, kurd, arab, örmény valamint a mediterrán ízvilág is hatással volt rá.
Erdal Ildikó tíz évet élt Isztambulban, török férje van és két nagy fia van. Amikor huszonévesen Törökországba került még nem ismerte a török konyhát, de nagyon gyorsan elvarázsolta sokszínűségével és változékonyságával.
Magyarországra visszaköltözve is vele maradtak a török ételek, és a közvetlen környezetével, családtagokkal, barátokkal is megszerettette, akik előszeretettel kérik meg kedvenc török receptjei elkészítésére.
Nagy szeretettel várnak Téged is török kurzuson, ha csatlakozol a barátok és családtagok sorához, ezeket az ételeket sajátíthatod el:
Vörös lencse leves:
A török konyha klasszikusa, gyorsan elkészül és a vöröklencsének nagyon sok jótékony hatása van, kiváltó növényi fehérje forrás és tele van vitaminokkal.
Meze:
A meze kifejezés magára az előételre utal. Törökországban több mint 300 különböző fajta létezik. Jellemzően csicseriborsót, tahiit, joghurtot, olívaolajat és zöldségeket tartalmaz.
Dolma:
A dolma azt jelenti “töltött”, rizzsel vagy daráshússal töltött zöldség vagy szőlőlevél.
Köfte:
A darált húst finomra vágott hagymával, zsemlemorzsával, fűszerekkel keverik össze, formázzák majd grillen kisütik. Grillezett paradicsommal, paprikával, padlizsánnal tálalják.
Pide:
Ovális lapos kenyér feltétekkel, ami lehet sajt, darálthús, spenót, tojás.
Sült rizspuding (sütlac):
Tradicionális török édesség, krémes, égetett tetejű tejberizs.
Ez a főzőkurzus nemcsak ízletes fogásokkal, hanem felejthetetlen élményekkel gazdagít. Fedezd fel a török konyha gazdagságát, és készíts el olyan ételeket, amelyekkel otthon is lenyűgözheted vendégeidet! Ne hagyd ki ezt a különleges programot – jelentkezz most az Afiyet olsun-tól Ziyade olsunig főzőkurzusra, és kalandozz a török gasztronómiában!