Nyáron jól esik a hideg fagylalt a tölcsérbe töltve, de legyünk őszinték: amikor megérkezik az ősz vagy egyenesen a tél, vége a nyári szünetnek, a szabadságolásoknak és az ügyes-bajos dolgaidat intézed, és közben a tested jelzi, hogy kéne már némi kalória, akkor már nem fagyira vágysz.
De akkor mit töltsünk a tölcsibe? Hát csibét! Jó, jó, nyugalom, nem csak a szóvicc miatt találtuk ezt most ki, hanem azért, mert a Wesselényi utcában végre megnyílt egy hely, ami a pizza szelet – gyros – palacsinta háromszög közepére már nagyon-nagyon hiányzott.
A fűszeres hússal töltött waffel tölcsérek ötletét a tulajdonosok az USA-ból hozták haza, aztán még dolgoztak, finomítottak, fűszereztek rajta, hogy még istenibb finomságot tegyenek eléd, ha gyorsan ennél valami brutálisan laktatót. 20 centi, fullra töltve – ez a jelmondatuk, és meg is fogod érteni a dolgot, amikor az íróban pácolt, fűszeres bundába forgatott és ropogósra sütött csirkével töltött tölcsérbe harapsz, ami mellé zöldségeket tömtek és az egészet egy finom, zamatos szósszal tették cuppanóssá.
A szezonális kínálatban jelenleg van kapor-ranch tölcsér, sörös-mustáros-mézes tölcsér, pesto-mozzarella tölcsér, jalapeno-cheddar tölcsér és klasszikus spicy BBQ tölcsér is.
A tölcsér ízeit kedved szerint variálhatod, és a bónusszal azt is te magad döntöd el, hogy tortilla chipset vagy sült burgonyát kérsz a feltekert szendvics mellé, majd az egészet leöblítheted egy frissítő házi limonádéval, hogy aztán újból belevesd magad a belvárosi forgatagba. Ha pedig valami ütősebbre és igazán átmelengetőre vágysz, kérj forró italt, ami kétféle villányi vörösszőlőből készül, házilag, citrusos-limeos fűszerezés ad neki mennyei illatot, ettől lesz 3 dl forró, tömény boldogság, amolyan alkoholmentes forralt bor, ha úgy tetszik.
Ja, és páros menü, szóval vigyél magaddal valakit: ez a kaja nem csak jó, de laktató is, tuti, hogy egymagad nem tudnál kettőt megenni!