Falatnyi csodák: minitorta díszítő kurzus mestercukrászokkal – Tanuld meg a tökéletes tortadíszítés titkait!
Egy szülinap sem telhet el torta nélkül, de más különleges alkalmakra is jól jöhet, ha tudod, hogyan készíts lenyűgöző tortákat. A legnagyobb kihívás sokszor nem maga a torta elkészítése, hanem a tortadíszítés. Ez az, ahol a varázslat történik! Ezzel a minitorta díszítő kurzussal megtanulhatod a tortabevonás és díszítés legfontosabb technikáit, hogy minden alkalomra tökéletes tortát készíthess.
A 4 órás kurzus során mestercukrászok mutatják be a marcipán, a fondant, és a glazúr használatát. Megtanulhatod, hogyan használd a habzsákot, és hogyan készíts különböző szegélymintákat, leveleket, virágokat és masnikat. A tortadíszítés minden trükkjét elsajátíthatod egy gyakorlati workshop keretében, ahol kis csoportokban (maximum 8-10 fő) dolgozhattok, így mindenki megfelelő figyelmet kap.
Kurzus részletei:
- Időtartam: 4 órás gyakorlati oktatás
- Helyszín: Minitorta díszítő kurzus mestercukrászok vezetésével
- Célcsoport: Elsősorban felnőttek, de 14 éves kortól ifjú cukrászok is részt vehetnek
Mit tartalmaz a csomag?
- Saját készítésű torta és tortadíszek, csomagolással
- Az összes szükséges alapanyag, kötény és eszközök használata
- Korlátlan üdítő, ásványvíz, kávé és forró csokoládé fogyasztás
A kurzus tematikája:
- Bemutatkozás, regisztráció.
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok használata.
- A tortaburkolás technikája, alapdíszítések kiszúrókkal
- Általunk sütött 16 cm átmérőjű piskóta vanília ízű vajkrémmel való betöltése, bevonása.
- kb.1 órás cukrász bemutató a díszítések technikáiból
- Virág és egyéb díszítések gyakorlása, a díszítő elemek elkészítése, márványozás
- A hűtés után a tortát burkoló anyaggal ( fondant) burkoljuk, majd tetszés szerint díszítjük. Különös figyelmet fordítunk a fondant gyűrődés, repedés nélküli felfektetésére és a torta peremét takaró fondant nagyon szép egyenletes kiélesítésére.
- Bevonók színezése, a fondanttal való torta burkolás praktikái, trükkjei
- Hibák javítása
- Fotózás, dobozolás, egy darab saját készítésű torta elvitele.
A kurzus során minden résztvevő egy előre elkészített tortán dolgozik, így a fókusz teljes mértékben a díszítésre helyeződik. A kis létszámú csoportok biztosítják, hogy mindenki személyre szabott figyelmet kapjon, és megfelelő alapokkal távozzon a tortadíszítés világából.
Ne maradj le erről az egyedülálló lehetőségről! Foglalj helyet a minitorta díszítő kurzusra, és válj a tortadíszítés mesterévé!