A macaron, ez az apró finom színes és nagyon édes kis sütemény Franciaországból indult hódító útjára és ma már szinte mindenhol a világon lehet kapni. A különleges édesség tojásfehérjéből, mandulalisztből és cukorból készül, no meg sok-sok fantáziából. A Bourbon konyha élménytanfolyamán elsajátíthatod a macaron készítés minden csínját-bínját!
A változatos töltelékkel és különböző színekben pompázó kis édesség készítése nem egyszerű feladat, de a jó recept ismeretében bátran nekifoghatsz.
A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze, de számtalan verzióját ismerhetjük egész Európából.
A tanfolyamon kiváló alapanyagokkal dolgozhatsz. A végeredmény pedig garantáltan nemcsak finom, de szép is lesz. Olyan tudásra tehetsz szert, amivel otthon is bátran nekiállhatsz, és újra megsütheted kedvenc macaronjaidat. Dobd fel vele az ünnepi asztalt, vagy add ajándékba, a falatnyi édességgel biztos sikerre számíthatsz!
Kurzus tartó/oktató: Oláh Enikő, Sipos Péter
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!