Legyél te is édesmester: Hobbicukrász tanfolyam 4×4 órában
Van valami különleges abban, amikor egyszerű alapanyagokból egy ínycsiklandó, látványos desszert születik. A torták, sütemények és pohárkrémek elkészítésének titkai könnyedén megtanulhatók – ha szeretnél fejlődni ezen a területen, ne habozz! A Cukee Shop hobbicukrász tanfolyama pont neked való!
Miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon?
Ha érdekel a tortadíszítés, szeretnéd elsajátítani a cukrászat alapjait és lenyűgözni a barátaidat saját készítésű desszertekkel, akkor a Cukee Shop 4 alkalmas, 4×4 órás hobbicukrász tanfolyama a tökéletes választás. A tanfolyamon a legprofibb eszközökkel és alapanyagokkal dolgozhatsz, és mindent, amit elkészítesz, hazaviheted. Sőt, a workshop végére olyan tudást szerzel, amellyel bármilyen alkalomra önállóan készíthetsz egyedi tortákat.
A kurzus felépítése, tematikája:
A tanfolyam négy, egymásra épülő alkalomból áll, amelyek tematikája folyamatosan fejleszti a résztvevők képességeit. Minden foglalkozáson a résztvevők profi cukrászoktól tanulhatnak meg különböző technikákat, így fokozatosan elsajátíthatják a tortadíszítés művészetét.
1. foglalkozás – Habzsákos díszítések és technikák a gyakorlatban, 20 cm-es piskóta torta töltése és díszítése
- Résztevők bemutatkozása
- Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (kérdezz bátran a mestercukrásztól!)
- A tanfolyam felépítésének ismertetése
- Alapanyagok, eszközök bemutatása
- 20 cm-es piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik, a krémmel való formázás gyakorlása spatulával, a torta hűtése
- Kb. 1 órás cukrász bemutató a habzsák technika és krémdíszítés technikáiról
- A torta díszítése, díszítő hab használata, habzsák betöltésének praktikái
- Krémek színezése, többféle habdíszítés a gyakorlatban
- Saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása
- Tortadekorációk elkészítése
- Fotózás, dobozolás
2. foglalkozás – Alkalmi torta burkolása, bevonása, díszítése (20-cm-es piskóta torta készítése, töltése, burkolása)
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása
- A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése
- Kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból
- Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
- Egyszerűbb csokoládé díszítési technikák
- Fröcsköléses technika, rácsos technika, glazúr technika bemutatása
- A spinelős technika bemutatása és gyakorlása
- Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás
- Az alkalmi torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása
- Hibák javításának lehetőségei, fotózás
- Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele
3. foglalkozás – A torta díszítési és burkolási technikái, virágcserép torta készítése
- Díszítés fondant burkolóanyag segítségével
- Virágokkal történő díszítés további gyakorlása
- Virágcserép torta elkészítése, betöltése, burkolása, szilikon tapéta használata
- Gyakorló tortán a burkoló anyaggal (fondant-tal) való burkolási technika gyakorlása
- Kb. 1 órás cukrász bemutató a kézzel formázott virág díszítésekről (rózsa, szegfű, levendula stb.)
- Virágok készítése kézzel, virág formázások gyakorlása
- Díszítési elemek elkészítése (szúrt virágok, kézzel készített virágok)
- Virágcserép torta összeállítása, bedíszítése
- Fotózás, csomagolás
4. foglalkozás – Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése az eddig megtanult technikákkal
- A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése (12 és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés
- Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal (krém díszítés vagy fondant burkolás)
- Tervezz meg tortádat, vagy hozd el a mintát amit szeretnél, és itt elkészítheted az általad megálmodott egyedi tortát cukrászmesterünk segítségével
- Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal
- Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás, virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve
- Fotózás, dobozolás
- 1 db emeletes torta elvitele