Van abban valami egészen varázslatos, amikor különböző alapanyagokból, némi méricskélés, keverés, főzés, sütés, kencézés után egy szemet gyönyörködtető desszert-műremek születik. Persze a varázslatnak ehhez vajmi köze van (talán épp csak egy cseppnyi kell belőle): az ínycsiklandó és dekoratív torták, sütemények, pohárkrémek elkészítésének fortélyait bizony ki lehet tanulni.
Ha te is kíváncsi vagy a cukrászat csodálatos világára és fejlődni szeretnél, többet tudni elméletben és gyakorlatban is, ha érdekel a sütemény- és tortadíszítés, ha páratlan desszertekkel kápráztatnád el szeretteidet és barátaidat, légy „Édesmester”! A Cukee Shop 4×4 órás tanfolyama elvégzésével ugyanis olyan szakavatott hobbicukrásszá válhatsz, aki bármilyen alkalomra önállóan tud majd készíteni meseszép egyedi tortákat.
A kurzus kimondottan hobbicukrászoknak, háziasszonyoknak és akár teljesen kezdőknek szól, egymásra épülő tematikus oktatással. A kis létszámú, családias hangulatú workshopokon profi cukrászoktól lesheted el a tortakészítés és -díszítés fortélyait, miközben az oktatók valóban figyelnek rád, hogy mindent megtanulhass tőlük az adott témákban.
A Cukee Shop tanfolyamain a legprofibb eszközök és anyagok állnak rendelkezésre, melyekkel saját magad által elkészített tortáidat természetesen haza is viheted megmutatni szeretteidnek.
A kurzus felépítése, tematikája:
1. foglalkozás – Habzsákos díszítések és technikák a gyakorlatban, 20 cm-es piskóta torta töltése és díszítése.
RÉSZTVEVŐK BEMUTATKOZÁSA
ÉRDEKLŐDÉSI KÖRÖK, KORÁBBAN FELMERÜLŐ PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK (KÉRDEZZ BÁTRAN A MESTERCUKRÁSZTÓL! )
A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSÉNEK ISMERTETÉSE
ALAPANYAGOK, ESZKÖZÖK BEMUTATÁSA
20 CM-ES PISKÓTA BETÖLTÉSE VANÍLIA ÍZŰ PUDING ALAPÚ VAJKRÉMMEL, A BETÖLTÉS HABZSÁKKAL TÖRTÉNIK, A KRÉMMEL VALÓ FORMÁZÁS GYAKORLÁSA SPATULÁVAL, A TORTA HŰTÉSE
KB. 1 ÓRÁS CUKRÁSZ BEMUTATÓ A HABZSÁK TECHNIKA ÉS KRÉMDÍSZÍTÉS TECHNIKÁIRÓL
A TORTA DÍSZÍTÉSE, DÍSZÍTŐ HAB HASZNÁLATA, HABZSÁK BETÖLTÉSÉNEK PRAKTIKÁI
KRÉMEK SZÍNEZÉSE, TÖBBFÉLE HABDÍSZÍTÉS A GYAKORLATBAN
SAJÁT KRÉMDÍSZÍTÉS, IDOMCSÖVEK, DÍSZÍTŐFEJEK HASZNÁLATA, A HABZSÁK HELYES HASZNÁLATA ÉS ANNAK GYAKORLÁSA
TORTADEKORÁCIÓK ELKÉSZÍTÉSE
FOTÓZÁS, DOBOZOLÁS
2. foglalkozás – Alkalmi torta burkolása, bevonása, díszítése (20-cm-es piskóta torta készítése, töltése, burkolása)
ALAPANYAGOK, ESZKÖZÖK BEMUTATÁSA ÉS AZOK PROFI HASZNÁLATÁNAK GYAKORLÁSA
A TORTA BETÖLTÉSE VANÍLIA ÍZŰ PUDING ALAPÚ VAJKRÉMMEL, A BETÖLTÉS ÉS KRÉMMEL VALÓ FORMÁZÁS GYAKORLÁSA, A TORTA HŰTÉSE
KB. 1 ÓRÁS CUKRÁSZ BEMUTATÓ A DÍSZÍTÉSI TECHNIKÁKBÓL
EGYSZERŰBB DÍSZÍTÉSI TECHNIKÁK, SZÚRT VIRÁG DÍSZÍTÉSEK GYAKORLÁSA
EGYSZERŰBB CSOKOLÁDÉ DÍSZÍTÉSI TECHNIKÁK
FRÖCSKÖLÉSES TECHNIKA, RÁCSOS TECHNIKA, GLAZÚR TECHNIKA BEMUTATÁSA
A SPINELŐS TECHNIKA BEMUTATÁSA ÉS GYAKORLÁSA
VIRÁG DÍSZÍTÉSEK BEMUTATÁSA, EGYSZERŰBB VIRÁGOK KÉSZÍTÉSE, GYAKORLÁS
AZ ALKALMI TORTA ELKÉSZÍTÉSE, BURKOLÁSA, BEVONÁSA, BEVONÓK SZÍNEZÉSE, A BURKOLÓ ANYAGGAL VALÓ TORTA BURKOLÁS TRÜKKJEI ÉS PRAKTIKÁI. MÁRVÁNYOZÁSI TECHNIKA ÉS EGYÉB DÍSZÍTÉSI FORTÉLYOK BEMUTATÁSA
HIBÁK JAVÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI, FOTÓZÁS
DOBOZOLÁS, 1 DB SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ TORTA ELVITELE
3. foglalkozás – A torta díszítési és burkolási technikái, virágcserép torta készítése
DÍSZÍTÉS FONDANT BURKOLÓANYAG SEGÍTSÉGÉVEL
VIRÁGOKKAL TÖRTÉNŐ DÍSZÍTÉS TOVÁBBI GYAKORLÁSA
VIRÁGCSERÉP TORTA ELKÉSZÍTÉSE, BETÖLTÉSE, BURKOLÁSA, SZILIKON TAPÉTA HASZNÁLATA,
GYAKORLÓ TORTÁN A BURKOLÓ ANYAGGAL (FONDANT-TAL) VALÓ BURKOLÁSI TECHNIKA GYAKORLÁSA
KB.1 ÓRÁS CUKRÁSZ BEMUTATÓ A KÉZZEL FORMÁZOTT VIRÁG DÍSZÍTÉSEKRŐL ( RÓZSA, SZEGFŰ, LEVENDULA STB.)
VIRÁGOK KÉSZÍTÉSE KÉZZEL, VIRÁG FORMÁZÁSOK GYAKORLÁSA
DÍSZÍTÉSI ELEMEK ELKÉSZÍTÉSE ( SZÚRT VIRÁGOK, KÉZZEL KÉSZÍTETT VIRÁGOK)
VIRÁGCSERÉP TORTA ÖSSZEÁLLÍTÁSA, BEDÍSZÍTÉSE
FOTÓZÁS, CSOMAGOLÁS
4. foglalkozás – Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése az eddig megtanult technikákkal
A CUKRÁSZ ÁLTAL ELŐRE ELKÉSZÍTETT 2 DB PISKÓTA BETÖLTÉSE ( 12 ÉS 20 CM) A TANULT TECHNIKÁKKAL, FRANCIA VAJKRÉMMEL, HŰTÉS
EGYEDI, KREATÍV DÍSZÍTÉSI TECHNIKÁK ALKALMAZÁSA, GYAKORLÁSA A TANULT TECHNIKÁKKAL ( KRÉM DÍSZÍTÉS VAGY FONDANT BURKOLÁS)
TERVEZD MEG TORTÁDAT, VAGY HOZD EL A MINTÁT AMIT SZERETNÉL, ÉS ITT ELKÉSZÍTHETED AZ ÁLTALAD MEGÁLMODOTT EGYEDI TORTÁT CUKRÁSZMESTERÜNK SEGÍTSÉGÉVEL
AZ EMELETES TORTA RÉSZEINEK BURKOLÁSA ÉS DÍSZÍTÉSE A TANULT TECHNIKÁKKAL
GLAZÚR DÍSZÍTÉSI MINTÁK, MARCIPÁN ELEMEK KÉSZÍTÉSE, APÁCARÁCSOS TECHNIKA, CSOKOLÁDÉ BURKOLÁS, FONDANT BURKOLÁS,VIRÁG DÍSZÍTÉS KISZÚRÓKKAL ÉS KÉZZEL KÉSZÍTVE
FOTÓZÁS, DOBOZOLÁS
1 DB EMELETES TORTA ELVITELE