Szeretnéd megtanulni az igazi trükköket, hogy profin kezeld és használd a habzsákot? Szeretnél úgy bánni a habzsákkal, mint a profi cukrászok? Búcsúzz el a konyhát beterítő krémektől, csináld meg az utánozhatatlan tortadekorációdat, és díszítsd tökéletesen az eltervezett tortáidat! Ők szívesen megtanítanak!
Aki próbálkozott már habzsákkal díszíteni tudja, hogy a roppant egyszerűnek tűnő eszköz használata azért rejt némi kihívást magában. Sőt…! Jó hírünk viszont az, hogy már egy 4 órás kurzus alkalmával, és egy kis gyakorlással elsajátíthatod azt a tudást, amivel profi módon tudsz bánni a habzsákkal, és megtanulhatod a díszítési technikák legtöbbjét, a díszítő csövek és a habzsák profi használatát, mellyel tortadekorációd igazán egyedi és különleges lehet!
Mivel a mennyiség sem mindegy: egy összetett tortánál egyszerre több krémet is habzsákokba kell töltenünk, így sokszor egyszerre nem csak egy habzsákkal kell dolgozni, hanem többel. Itt már nagyon fontos a jó technika, és a használat helyessége!
A szép díszítéshez a profi technika mellett változatos díszítőfejekre is szükség van, így fogunk tudni különböző formájú és mintájú krémeket, habokat nyomni a tortáinkra. A süteményekre is igaz, hogy a külső megfog, a belső megtart! Különösen az első ránézés fontos, amit sok esetben figyelembe veszünk, ha választásra kerül a sor.
Nem csoda, hogy például egy cukrászat pultjában megcsodálható tortadekorációkat látva a precíz háziasszonyok is arra törekszenek, hogy a családjuknak készített desszertek ne csak finomak, szépek és megkapóak is legyenek. De a tortákat nem csak ezért díszítjük! Azért is, mert ennek során teljesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és elmerülhetünk az alkotás örömében.
Akár hobbi, akár hivatás szintjén hódolunk a cukrászatnak,a sütésnek, tortadíszítésnek, a munkálatokhoz érdemes megszereznünk az alaptudást, amelyek megkönnyítik a dolgunkat. A habzsákkal való díszítés technikája összetett. Nagyon fontos a krém állaga, a habzsák tartása és a megfelelő díszítőcső kiválasztása! A megfelelő díszítőcsövek használatával, a megfelelően megválasztott vajkrémes alapanyagokkal, tökéletesen lehetünk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind struktúrában, mind külsőben.
Sok időt spórolhatunk egy tortadekoráció elkészítésekor, az esetleg előre elkészített virágokkal, mely egy jól fagyasztható krém használatával, tökéletesen kivitelezhető! A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, amivel igazán különleges, egyedi tortadekorációt készíthetünk.
Itt most ezt tanítják meg Neked! A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több akár 7- 10 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.
Tematika:
- RÉSZTVEVŐK BEMUTATKOZÁSA
- ALAPANYAGOK, ESZKÖZÖK BEMUTATÁSA
- 20 CM-ES PISKÓTA BETÖLTÉSE VANÍLIA ÍZŰ PUDING ALAPÚ VAJKRÉMMEL, A BETÖLTÉS HABZSÁKKAL TÖRTÉNIK, A KRÉMMEL VALÓ FORMÁZÁS GYAKORLÁSA SPATULÁVAL, A TORTA HŰTÉSE
- KB. 1 ÓRÁS CUKRÁSZ BEMUTATÓ A HABZSÁK TECHNIKA ÉS KRÉMDÍSZÍTÉS TECHNIKÁIRÓL
- A TORTA DÍSZÍTÉSE, DÍSZÍTŐ HAB HASZNÁLATA, HABZSÁK BETÖLTÉSÉNEK PRAKTIKÁI
- KRÉMEK SZÍNEZÉSE, TÖBBFÉLE HABDÍSZÍTÉS A GYAKORLATBAN
- SAJÁT KRÉMDÍSZÍTÉS, IDOMCSÖVEK, DÍSZÍTŐFEJEK HASZNÁLATA, A HABZSÁK HELYES HASZNÁLATA ÉS ANNAK GYAKORLÁSA
- TORTADEKORÁCIÓK ELKÉSZÍTÉSE
- FOTÓZÁS, DOBOZOLÁS