Ha Párizsba utazunk, az első dolgunk mindig egy pékség felkeresése, hogy megkóstoljuk az ínycsiklandozó vajas francia péksüteményeket. A frissen sült péksütemény illata mindig egy otthonos érzéssel párosul – ahogy a roppanós vajas tészta gőze bekúszik az orrunkba és ott keveredik a forró fahéjjal, almával.
A tökéletes leveles tészta vajjal készül, sok vajjal, emiatt ez határozza meg az ízét és illatát is. Titka az alaptészta, ami egy kelt tészta, ebbe csomagolnak be vajat, és ezt hajtogatják, pihentetik, hajtogatják, pihentetik. Ebbe a tésztába bármit tölthetsz aztán. Lehet édes és sós is, gyümölcsös, zöldséges, húsos vagy halas. Itt már csak a saját fantáziád szabhat határt.
De miért állj neki ennek a műveletnek otthon?
Hosszadalmasnak és unalmasnak tűnhet otthon leveles tésztát hajtogatni, de ez a tészta nem csak ennyi. Sokkal különlegesebb ennél, benne van a várakozás öröme és a kíváncsiság is, mint egy karácsonyi ajándékban.
Az otthon elkészült vajas tészta nem összehasonlítható a vásárolt tésztával! És a családod, barátaid mosolya is megfizethetetlen élményt nyújt, arról nem is beszélve, hogy nem kell Párizsig menned, elég a konyhádba lépned, hogy ugyanaz az illat fogadjon, mint egy francia pékségben – ez pedig már megéri az időt és a fáradtságot, amit a hajtogatás művészete követel.
Mi készül a 3 órás kurzuson?
Ezen a kurzuson megtanulhatod a leveles tészta elkészítését, ebből a tésztából pedig készítetek a croissanton kívül csokis párnát, vaníliás-mazsolás csigát, fahéjas pálmalevelet és almás táskát.
Ami kisül:
- croissant
- pain au chocolat
- pain au raisins
- palmier
- chaussons aux pommes
Bónuszaik, utalványaik értéke felhasználható az Ízbisztró termékeinek vásárlásánál, az Ízbisztróban étel- és italfogyasztáskor, illetve az EASE Therapy kiadványainak megvásárlására.