Információ
D-life Rozsbúza többgabonás sütőkeverék a Szögedi Rozsbúza védjegyű termékcsalád része, amely az egészséges táplálkozást segítő, magasabb ásványi anyag tartalmú és diétás rostban gazdag lisztkeverékeket és pékárukat foglal magába.A rozsbúzából készült kenyér fogyasztása rendszeresen ajánlott, ugyanis 30-35 százalékban tartalmazza a szervezet számára szükséges teljes rostanyagmennyiséget, illetve azok az ásványi anyagok, amelyek a rozsbúza héj alatti rétegében vannak, fontos élettani funkciót töltenek be.
Átlagos tápérték adatok
100 g termékre vonatkoztatva:
Energia: 1287 kJ (330 kcal)
Zsír: 1,1 g
amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 67 g
amelyből cukrok: 3,5 g
Rost: 4,2 g
Fehérje: 12 g
Só: 2,6 g
500g-os kivitelezésű csomagolásunkból otthonodban is elkészítheted a méltán népszerű rozsbúzás kenyeret és péksüteményeket.
Íme a recept és egy ajánlás:
"Kedvenc kenyerem a Szögedi Rozsbúza kenyér, amit természetes alapanyagokból sütök: van benne búzaliszt, szemes tritikálé, azaz rozsbúza, aszkorbinsav, kovászpor és só. Ez egy lisztkeverék, D-life -tól lehet beszerezni. Az alapanyagot élesztővel, zsírral, kevés vízzel kiegészítve 15 percre a dagasztógépbe öntöm, majd amikor elkészült a massza, felgömbölyítve kiteszem egy táblára. 15–20 percig állni hagyom, ez idő alatt „megérik a tészta”. Majd kicsit újra megbolygatom, és belerakom egy kenyérformába. Ebben a melegben 40 perc alatt megkel. Legvégül kerül be a 180 fokos sütőbe, ahol 25-30 percre, pirulásig otthagyom. Bő két óra alatt házilag is elkészül az a finom kenyér, amit szeretünk, és biztosan meg is eszünk – mondta Varga László élelmiszer-ipari mérnök, a Magyar Pékszövetség volt régiós elnöke, jelenleg a Pékek a Pékekért Alapítvány kuratóriumának elnöke."