Csokoládétorta… hm… az emberek nagy többségének kedvence – ha torta, akkor az „csokitorta”! Mit tanulhatsz ezen a kurzuson? A tökéletes csokitorta összeállítását és díszítését rengeteg csokoládéból készült dekorációs elemmel!
Szereted a különleges csokoládés díszítéseket? Szeretnéd elkápráztatni szeretteidet vagy a barátaidat egy-egy egyedi, saját készítésű remekművel? Egy tökéletes csokoládétortával kedveskednél nekik? Ha meghallod, hogy csokoládé, azonnal összefut a nyál a szádban? Amennyiben ezen kérdések bármelyikére „igen” a válaszod, akkor kimondottan neked lett kitalálva ez a bónusz, hiszen ott a helyed ezen az oktatáson.
Különleges alapanyagból készíthetsz mennyei finomságokat és csodás formájú díszítő elemeket, és megtanulhatsz titkokat és technikákat is. Kellemes hangulat mellett sajátíthatod el tantársaiddal közösen a csokoládékészítés minden fortélyát, amit később akár otthon is kamatoztatni tudsz!
A kurzus végén összeállíthatod saját csodálatos csokoládétortádat minden általad kitalált és megvalósított díszítéssel. Mindehhez a Cukee Shop mestercukrásza ad meg neked minden segítséget és tudást, hogy örömöd leld az első csokis sikeredben!
A csokoládé lenyűgöző anyag és alapanyag: ahogy egy darabka csoki lágyan szétolvad a nyelveden és a testedet elárasztja valami földön túli boldogság – ez a színtiszta csokoládé!
Érdekes dolog a csokoládé, hiszen mindenki ismeri gyerekkora óta, mégis mindig kiderül, hogy mennyi mindent nem tudunk vele kapcsolatosan. Ez a kurzus lehetőséget biztosít hobbicukrászok számára, hogy elméleti és gyakorlati síkon is elsajátíthassák a csokoládé felhasználásához szükséges alapismereteket és technikákat.
Miért jó ez a tanfolyam?
- Mert korlátlanul kóstolgathatsz közben
- Mert a tanfolyam után valóban képes leszel arra, hogy utána otthon is elkészítsd a tanult technikákkal csokoládéból a tortád díszítő elemeit
- Mert mindent kézzel, gépek nélkül fogsz készíteni
- Mert a legmagasabb minőségű prémium alapanyagokból fogsz dolgozni
- Mert mindent elvihetsz, amit elkészítesz, és meglepheted vele magadat vagy szeretteidet
Ezen a kurzuson egy mestercukrász több mint 30 éves tapasztalattal a háta mögött mutatja meg neked a csokoládészivar és -legyező készítésének minden fortélyát, a „spinelős” technikát, valamint a csokoládévirágok és -figurák elkészítési mechanikáját. A kurzus rávezet akár a komolyabb feladatokra is, mint a bonbon és trüffel, a bonbonier, a csokicipő és hasonló bonyolultabb elemek összeállítására, melyeket az erre a kurzusra épülő további haladó kurzusokon tanulhatsz meg részletesen a Cukee Shopnál. Mint mindenben, itt is fontos tisztában lenni először az alapokkal.
A Cukee Shop kurzusán elhangzik minden, amit a csokoládéról tudni akartál, de sohasem tudtad kitől megkérdezni. Az oktatás maximum 9 fős csoportokban történik, hogy minden tanuló a gyakorlatban sajátíthassa el a csokoládékészítés alapjait. A kurzus elsősorban felnőtteknek ajánlott, illetve családok esetében 14 éves kortól érdemes gyermeket vinni.
A bónusz tartalma:
- 4 órás csokoládé fantáziatorta-készítés és csokoládédíszítések kurzus,
- az elkészült torta csomagolása,
- a kóstoló az órán az elkészült finomságokból,
- minden szükséges alapanyag,
- a kötény és az eszközök használata a kurzus ideje alatt,
- korlátlan üdítő, ásványvíz, kávé és forró csokoládé fogyasztása az oktatás alatt.
A tanfolyam végén minden résztvevő kap egy névre szóló oklevelet a kurzus elvégzéséről.
A csokis tanfolyam tematikája:
- Kakaós piskótatorta betöltése csokoládékrémmel, a betöltés gyakorlása és megtanulása a tökéletes torta forma eléréséért, hűtés,
- Kb. 1 órás cukrászati bemutató a csokoládédekorációs elemek készítéséről,
- A spinelős technika ismertetése és bemutatása, gyakorlása,
- A csokiszivar, csokilegyező, csokirács készítése, amelyek a torták oldalának vagy tetejének klasszikus és igényes díszítései,
- Buborékos csokoládédekorációk, csokoládélapok készítése,
- Plasztik csokoládéval való munkák és díszítési lehetőségek megismerése,
- Szúrt csokivirágok, csokilevél, csokispirál díszítések bemutatása, elkészítése,
- Csokoládéformák öntési technikái a gyakorlatban, színezéseik,
- Díszítő elemek és elkészítésük technikái, csokoládéhajtás,
- A csokoládétorta bedíszítése az elkészített csokoládéból készült dekorációs elemekkel,
- Hibák javítása, fotózás, dobozolás,
- 1 db saját készítésű díszített csokoládétorta elvitele
A bónuszt határozottan ajánljuk a csokimániás és vendégszerető háziasszonyoknak és uraknak, a tanulni vágyó hobbicukrászoknak, a cukrászoknak és a kézműves édességeket kedvelőknek!