Életed során folyamatosan alakul az ízlésed, és többnyire annak megfelelően étkezel, mit szeretsz jobban – ki édesszájú, ki a savanyút szereti. De azt sajnos nem tudod olyan könnyen eldönteni, hogy melyik étel milyen hatással van rövidebb és hosszabb távon a szervezetedre, legfeljebb érzed, hogy valami nem stimmel, rossz a közérzeted, fáj a pocakod, esetleg pattanásos vagy ekcémás a bőröd. Millió tünete van az ételintoleranciának éppúgy, mint a különböző allergiáknak. Ráadásul bizonyos allergének nem közvetlenül evés után okoznak tüneteket, hanem akár órákkal vagy egy nappal később. A megfejtéshez így mindenképpen szűrővizsgálat szükséges.
Az immunrendszered bizonyos élelmiszerek alkotóelemeire tévedésből káros anyagként tekinti, és védekezik ellenük, így alakul ki az élelmiszer-allergia. Nem feltétlen velünk született dolog, akár idősebb korban is kialakulhat. Manapság az allergiát népbetegségnek tekintik, hisz minden második ember szenved tőle.
Allergiát számtalan dolog okozhat: pollenek, állatok szőre, parlagfű, különböző élelmiszerek, stb. Ha az alábbi tünetek valamelyikét tapasztalod, az akár allergia jele is lehet: viszketés, torokviszketés, csalánkiütés, az ajkak, a nyelv, a torok megduzzadása, ödémás tünetek a test bármely részén, hányás, hasmenés, puffadás, hasfájás, szédülés, ekcéma, nyálkahártya-duzzanat, légzési nehézségek, tüsszögés. Ebben az esetben érdemes allergiavizsgálatot végeztetni.
A Déli Gyöngy Stúdióban tűszúrás nélküli, biorezonanciás diagnosztikai vizsgálatot végeznek, mely kimutatja azokat az anyagokat, amelyekre a szervezeted túlérzékeny. Az eljárás során egy tompa hegyű, toll-szerű eszközzel mérik a tenyered egy pontját, miközben a másik kezedben egy másik műszert tartasz. Teljesen fájdalommentes a vizsgálat. A Voll-féle elektroakupunktúrás vizsgálat tehát vérvétel nélkül képes kimutatni, hogy optimálisan mely élelmiszereket és táplálékokat fogyaszthatod, illetve hogy melyek a kerülendő anyagok, élelmiszerek, pollenek, nehézfémek, vegyi anyagok, kozmetikai termékek, homeopátiás szerek, stb.
Ha gyakran vagy fáradt, emésztési panaszaid vannak, gyulladásos betegségekkel küzdesz, idegi panaszaid vannak, mindenképpen érdemes részt venned a vizsgálaton, hogy megtudd, mi okozza a tüneteket. A szervezeted állapotának felmérése mellett képet kapsz az immungyengeségeidről, azok okairól, és megtudhatod, hogy mit kell tenned a méreganyagok kimosása érdekében. Ha az allergént ismered, már csak ki kell pucolnod az eddig felhalmozódott méreganyagokat, és a többit nyugodtan az immunrendszeredre bízhatod.
Biorezonancia vizsgálati lista:
Amaránt, burgonya, citrom csicseriborsó, cukor, fekete tea, lencse, csokoládé, bab, nátrium glutamát, marhahús zöldborsó, alma, árpaliszt joghurt, kacsa, kakaó, ponty, kelbimbó, kávé, kecsketej, kecskesajt, nyúl, tehéntej, tehénsajt, pulyka, kukorica, csirke, élesztő, kefir, lazac, mák, makréla, vaj, méz, ecet, olivaolaj, zabliszt, paprika, bors, sör, narancs, pisztráng, búzaliszt, paradicsom, repceolaj, birkahús, tojásfehérje, tojássárgája, napraforgó olaj, tejföl, szója, tönköly, só, tofu, tonhal, sertéshús, sertészsír, fehérbor, vörösbor, dió, káposzta, rozsliszt, földimogyoró, amerikai mogyoró, málna, grapefruit, spenót, kókusz, banán, kiwi, mandula, ananász, rizs, köles, hajdina tök, brokkoli, vajbab, retek, karfiol, karalábé, zeller, sárgarépa, petrezselyem, spárga, hagyma, fokhagyma, uborka, őszibarack, mandarin, sárgadinnye, egres, füge, ribizli, cseresznye, meggy, szilva, körte, szeder, áfonya, szőlő, sárgabarack, eper, hering, gombák, őszi virágpor, nyári virágpor, tavaszi virágpor, fűz, kőris, nyír, platán, pázsitfűfélék, éger, hárs, útifű, kender, tiszafa, libatop félék, fehér üröm, fekete üröm, tölgy, gyertyák, nyárfa, akác, fenyő, bodza, csalán, boróka, fémek, toll, kutyaszőr, macskaször, méhméreg, dohány, gyógyszerek, penészgomba, poratka, háztartási por, levegő allergének, fogászati anyagok, festék anyagok, mosószerek, candida, glutén, laktóz, casein, parlagfű, görögdinnye
A mérés egyáltalán nem fájdalmas, a teljes diagnosztika nagyjából 60 percet vesz igénybe.