A Csalogány utca 20. szám alatt található Róma Ételbár Budapest egyik klasszikus színfoltja!
Talán a tizenéves korosztályt kivéve mindenki ismeri: az ételbár, ami több mint egy kifőzde, ahol ugyan fehéringes pincérek szolgálnak fel, de mégis azt eheted, amit a szüleid vagy a nagymamád is főzött hétvégén.
A hely legfőképp azért egyedülálló, mert a Kádár-kor szerethető részére emlékeztet, így a finom ételek mellett egy kis nosztalgikus időutazásért is érdemes betérni.
Elődjét több mint 30 évig látogatta az egyetemistáktól kezdve a politikusokig mindenki, egy rövid szünet után pedig Andrusch Dániel élesztette újjá a helyet.
A fő koncepció szerencsére megmaradt, olyan hagyományos ételeket fogyaszthatunk itt, mint a túros csusza, a tárkonyos csirkeraguleves, a sajttal-sonkával töltött borda uborkasalátával, a vadas, a marhapörkölt vagy a húsos káposzta és még sok más finomság.
Miután a Róma bezárt, egy évre rá Andrusch Dániel egyik barátja, aki maga is törzsvendég volt, megszerezte az ingatlant, és ekkor eldöntötték, hogy ugyanazzal a névvel és koncepcióval újranyitnak. A koncepció egyszerűnek látszott, megtartani a Rómát, modernizálva a belső teret, a konyhát, az étlapot egy kicsit aktualizálva a mai trendek felé, mégis megtartva a hagyományos, már bevált fogásokat.
Az ételek fantasztikusan finomak ne a kifőzdés minőségre számítsunk. Amit a műfajból ki lehet hozni, azt a Rómában kimaxolták a konyhán. Tehát , ha tehát tisztességes házi konyhára vágyunk, flancolás nélkül, kedves kiszolgálással, akkor itt nem fog minket csalódás érni.