Hogy mondják mandarinul, hogy túlfőtt a tészta? Hány evőpálcika fogy naponta Sanghaj kifőzdéiben? Hogy kell jósolni rizskorpából? Nos, ezekre a kérdésekre aligha kapsz választ a Kuktaparty új kurzusán, de nem is ez a cél. Sokkal inkább az, hogy betekintést nyerj a kínai konyha rejtelmeibe, e rafináltan egyszerű ínyenc-világba.
Háromórás, tartalmas kóstoló lesz ez a kontinensnyi ország elképzelhetetlenül változatos gasztronómiájából, utána pedig magad is elkápráztathatod a családot, a barátokat néhány kunszttal. Autentikus receptek alapján, kínai séftől, Yang Zhi Juntól, vagy ahogy itt ismerik, Jonitól sajátíthatod el három közkedvelt fogás elkészítését. Megmutatja, hogy kell sebesen, pontosan darabolni a friss hozzávalókat, ellesheted tőle, miképpen kell gyors keverve-rázva sütéssel percek alatt szemet gyönyörködtető, ízlelőbimbókat kényeztető finomságokat elővarázsolni a wokból.
Elsőként a tán legismertebb kínai levest a Won-Tont készíted el. Megtanulod hogyan kell az ízletes csirkehússal töltött tésztabatyukat és a zöldségeket tökéletes egységgé főzni. Majd főételként a mindenki által ismert Szecsuáni csirke következik, melyet jázmin rizzsel tálalsz. Desszertnek pedig az egyszerű, de mégis fenséges Sült almát, mézzel és vanília fagylattal. Mintha mindig ezt csináltad volna...
Új világra nyit ajtót neked a Kuktaparty: új ízek, új formák, új textúrák, no meg újabb és újabb vacsoravendégek...
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!