„Egy sör nem sör, két sör fél sör, négy sör egy sör... de ugyebár egy sör nem sör.” E spirális érvelésen nyugvó pultmenti rigmus hűen tükrözi a sörök hazai népszerűségét. Két pazar sörszeánsz közül választhatsz e bónusszal. A rossz döntés kizárt.
Mióta hozzánk is el-eljutnak a cseh sörfőzés remekei, visszamenőleg is megbocsátottuk a morózus Szvatopluk minden ármányát. A malátába oltott magyar-cseh barátság jegyében szervezik meg hát ismét a több ízben is díjnyertes cseh kézműves sörkülönlegességek kóstolóját a hamisítatlan cseh hangulatot őrző Ferdinand Sladek Sörözőben. Ötféle különleges árpalé-főzetet kortyolhatsz, ráadásnak pedig egy korsó világbajnok cseh sört. Unikális sörökhöz autentikus sörkorcsolya dukál: az utopenec, ez az ecetes lében pácolt, friss cseh kolbász, a špekáčky, fokhagymával, vöröshagymával, uborkával.
Ha a magyar sörkuriózumok mellett döntesz, akkor a legjobb hazai főzdék büszkeségei közül kóstolhatsz meg hatfélét (szintén illő sörkorcsolyák kíséretében) az igényes hazai sörfogyasztók egyik szentélyében, a Jókai téri Felni Sörbisztróban. Bármelyik programot is választod, tudós kalauzod Katona Csaba történész, az MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos munkatársa, a a Magyar Történelmi Társulat titkára lesz, aki kötetlen stílusban, humoros anekdotákkal ismertet meg alaposabban a cseh vagy épp a honi sörfőzés múltjával a „sermívesektől” Anton Dreherig, jelenével, a fontosabb eljárásokkal, a sörkultúra alakulásának főbb állomásaival.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!