Pálinkát főzni most már otthon is szabad, és hogy te is szeretnél, az nem is kérdés, csupán az, hogy hogyan?
Bár a pálinkafőzés igazi magyar sajátosság, és lehet, hogy egy kicsit szeretjük is azt gondolni, hogy a vérünkben van, azért mégsem árt, ha megismerkedsz az elméleti és gyakorlati alapokkal, mielőtt otthoni főzőcskébe fogsz.
A Pálinkafőzés.com egy napos tanfolyamán a lényeget tanulhatod meg, azt viszont érthetően és világosan foglalják össze neked. Az első oktatás alkalmával elsajátíthatod a gyümölcskezelést, a minőségi cefrekészítést, a hagyományos-kisüsti pálinkafőzést és a pálinka utógondozását.
Az alapoktatást követően jogosult vagy részt venni a Pálinka Mester egylépcsős desztilláló készülék bármely bemutató főzésén, ahol kitanítják az egymenetes (cefréből-pálinka) technológiát, így megtapasztalhatod annak számos előnyét és egyedülálló varázsát. Természetesen az oktatás közben többször lehetőséged nyílik majd a kóstolásra is, a főzési holtidőben pedig az oktató előadása nyomán a háttértudásodat fejlesztheted.
A tanfolyam során megtanulod:
- a főzőkészülék optimális beállításait,
- a helyes töltési mennyiséget,
- az alszesz lefőzését,
- a finomítás alkalmával az elő és utópárlati frakciók szakszerű szétválasztását a középpárlattól,
- a pálinka szeszfokának beállítását,
- a párlat életútját a lefőzés után, mely óriási jelentőséggel bír a minőség szempontjából.
Kannába töltött kerítésszaggatót bárki tud csinálni, de az igazán jó pálinka főzésének művészete van. Bónuszunkkal most ezt sajátíthatod el. Váljék egészségedre!