Ha választani kellene az igazgyöngy és a cukorborsó között, mi gondolkodás nélkül az utóbbira szavaznánk. Ezt is két héj közül kell kihámozni, de finom, édes, és le se kell merülni érte a tenger fenekére. A Belváros egyik gyöngyszeme márpedig vitathatatlanul a Borssó Bistro, amely 2008-as megnyitása után gyorsan a legjobb budapesti éttermek egyikévé vált. Legújabb ajánlatunkkal ketten vacsorázhattok 5.500 forintért 12.000 forint értékben ebben a különleges étteremben.
A Belváros legszebb, felújított részén található Borssó a francia bisztrók hangulatát idéző magyaros-franciás étterem, ahol igazi gasztronómiai kalandokban lehet részed. Mi is szeretjük a bablevest főtt füstölt csülökkel, de kinek ne keltenék föl a kiváncsiságát az olyan ételcsodák, mint a Fekete kagyló paradicsomos rizottóval (1790 Ft), vagy a Paprika krémleves kecskesajttal töltött zöldségtekerccsel (1890 Ft). És időnként mindenkinek szüksége van olyan élvezetekre, mint amit egy vajpuha Konfitált kacsacomb sárgaborsó pürével, parajjal és burgonya mousse-szal (3190 Ft), nem is beszélve a Vajhalról zöldséges fekete tarhonyával, wasabi mártással (3190 Ft). Ha tészta- és rizottókedvelő vagy, akkor talán tud újat mondani neked a Tonhalas spagetti articsókával (2490 Ft), no meg a Sáfrányos rizottó fehérborban párolt cukkinivel paradicsom coulis-val (2690 Ft). Ha magyaros, hagyományos ízekre vágyakozol, itt azokat is megtalálod, de természetesen a jelszó ekkor is a modern konyhatechnológia nyújtotta egyedülálló élmény. A Marhapörköltben, amit galuska felfújttal és uborka spagettivel kínálnak (3490 Ft), vagy a Pékné módra készült báránycsülökben, ami tócsnitortával és paprika pürével kerül az asztalodra (3490 Ft) ugyanúgy megleled a régi és a vadonatúj ízeket is.
Borssó Bistro + Valentin-nap = Zsötem!