Szólítsátok bár franciául gaufre de Liége-nek, flamandul wafelnek, németül waffelnek, elvileg ugyanazt a ropogósra sült, zamatos feltétekkel ezerféleképpen variálható „tésztarácsot” kapjátok bárhol a világon, Alaszkától Fokvárosig, az amerikai megapoliszok mozgóárusaitól az olyan meghitt falatozókig, mint a Go-Free Bár. Illetve mégsem: utóbbiba egyenesen a belga „őshazából” érkezik az elsőrangú alapanyag.
Nem bonyolult, mégis változatos, lehet élveteg reggeli alapja, vagy kiadós desszert, ideális és rögtönözhető finomság zsúrra, házibuliba, kerti partira. Vagy könnyed alkalmi ínyencség, mint ezzel a bónusszal. Kellően szellős, roppanósra átsütött tészta kapja a csodás feltétet: észbontó csokiöntet kíséri a banándarabokat az egyiken, krémes-jeges vaníliafagyi lapul meg tejszínhabkupola alatt a másikon. Hozzá kellemesen hűsítő, négyféle ízben (csokoládé, vanília, eper, banán) választható, jókora adag (3,5 dl) shake dukál.
Most már tudjátok, hogy a gofri belga találmány. A sörök, a csoki, no meg Poirot óta nem feledjük, hogy onnan csupa jó dolog érkezik. Harapjatok rá ti is, Brigád-áron.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!