UPDATE: Kaptunk még 100 bónuszt, de siess, mert ez is hamar elfogy!
Hegedűs a háztetőn, ki előbb Anatevkáról dalol, majd önfeledten átvált az O sole mio-ra. E fura párhuzam máris értelmet nyer, ha e bónusszal megtapasztalod, milyen harmonikusan férnek meg a tradicionális zsidó konyha remekei az olasz fogásokkal.
Mindehhez a hely: a Yiddishe Mamma Mia Étterem a Gozsdu udvarban, és az ember: Salai Ferenc, aki nemcsak szenvedélyes rajongója és avatott ismerője mindkét ételkultúrának, hanem mesterszakácsként biztos kézzel eléd is varázsolja az ínyencségeket. Most kétféle menü keretében adhatod át magad az élvezeteknek; választhatsz a klasszikus zsidó vagy az autentikus olasz lakoma közül.
Előbbi igazi askenázi finomságot, Zsidótojást (950 Ft), majd hagyományos Maceszgombóclevest (850 Ft) kínál méltó előhangként a fő attrakcióhoz: a vajpuhára főtt húsú Libacombbal, töltött libanyakkal, füstölt marhanyelvvel, főtt tojással terhes sólethez (3.300 Ft). A dió, alma, mák, házi szilvalekvár, no meg az édes tészta rabul ejtő kompozíciója, a flódni (850 Ft) zárja a sort.
Az olasz ételsort választók sem járnak rosszabbul: frissen sült házi bruschettával (850 Ft) melegíthetnek, majd gazdag Toszkán bablevesbe (950 Ft) meríthetik kanalukat. Eztán két pazar tésztaétel, a tenger gyümölcseivel készült Spaghetti di mare (3.200 Ft) vagy a ház egyik specialitása, a Tagliatelle della Mamma (2.500 Ft) csábítja majd őket. Végül különleges desszertváltozat, a Tiramisu a'la Mamma (950 Ft) avatja ünneppé e lakomát.
S hogy melyiket válaszd? Hmm, salamoni döntés, Brigád-áron.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!