A medvék és a mókusok téli álommal vészelik át a telet, de mit tegyenek a szilvák, barackok, cseresznyék, almák? Ők vagy lekvárrá változnak és bevackolják magukat egy-egy befőttesüvegbe, vagy pedig pálinkává lényegülnek, és karcsú butéliákba burkolózva várják, hogy végre valaki megkóstolja őket.
Ünnepeld meg a pálinka születését a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon 2012. október 4-7. között. Ha nem akarsz sorban állni, akkor most vedd meg a bérletet! Elővételben csak itt, a bonuszbrigad.hu oldalon vásárolhatod meg féláron.
Hagyomány, hogy a fesztiválon minden évben egy-egy ország is bemutatja jellegzetes párlatát. Az idei év vendégpárlata a tequila, amely Mexikó nemzeti itala. Ez nemcsak azt jelenti, hogy agavéból készült minőségi italokat guríthatsz le torkodon (só és lime nélkül, hiszen ez a szokás a rosszminőségű tequilák mellékízének elnyomására alakult ki), hanem azt is, hogy a mexikói konyha tüzes és pikáns remekeit is sorra kóstolhatod.
A fesztivál persze főként a magyar gasztronómiáról szól. Huszonöt pálinkafőzde mutatja meg, milyen csodák születtek a gyümölcsökből, és tíz kolbászkészítő hozza el neked a megvilágosodást: a házi kolbász egészen más élmény, mint a bolti. A magyar sajtmesterek ráébresztenek, hogy a 999 Ft-os trappistán kívül is van élet, de még milyen élet! És ha punk akarsz lenni, akkor szürcsölj borokat is a Pálinkafesztiválon, ugyanis borászok is jelen lesznek nektárjaikkal az eseményen.
Mivel királyi és fejedelmi élvezetekben lesz részed, ezért a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak is Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet. A nagyszínpad beköltözik az Oroszlános udvarba, itt hallgathatod a délutáni és esti koncerteket.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!