A gasztronómia hagyományőrzői és modernistái között valószínűleg örökké dúlni fog a háború, de néha azért ideiglenesen érdemes letenni a fegyvert. Például most, amikor a Bónusz Brigád azzal a visszautasíthatatlan ajánlattal áll elő, hogy elérhető áron vacsorálhatsz az ország tíz legjobb éttermének egyikében, a megújult Aranyszarvasban.
Ne ijesszenek el a gourmet-k bennfentes elemzései a töltött borjúszegy omlékonyságáról, a karamellizált paprikával borított kacsamájkrém zsenialitásáról, a mangalicakaraj rózsaszín kedvességéről és a gyömbéres csokikorong okozta ájulásról, mert ez a hely nem csak a műértőknek szól, hanem mindenkinek, aki szereti a különlegesen finom ízeket. Most egy szűk, szombat délelőtti bevásárlás áráért ritka kulináris élményben lesz részed.
A tízezer forintnyi összegbe (amelynek te természetesen csak a felét fizeted) belefér az előétel, főétel, desszert és a bor, bármilyen kombinációban. Előételként választhatod például a Borjútatárt gesztenye dresszinggel (2150 Ft). Mivel ősz van és gombaszezon, ezért folytathatod a sort a Báránycsülök aszaltparadicsomos rókagombaraguval című költeménnyel (3950 Ft). Ez utóbbiban a bárányhúst először szuvidolják (ez a híres sous vide eljárás), és az élvezetet rókagombaraguval teszik teljessé. És mi is kell az édes élethez? Desszert! A bátrabbakat nem riasztja el egy olyan név sem, mint a Kávé crème brûlée, piña colada-ananász raguval (1350 Ft), a hagyományosabb ízeket keresők pedig az Almáspite fahéjkrémmel (1200 Ft) nevű újraértelmezésbe szerethetnek bele.
Fontos, hogy az aktuális menüt folyamatosan cseréli az étterem, ha a fenti ételek közül valamelyikkel már pont nem is találkozol, de ezekhez hasonló remekművekkel biztos.
Azt mondani sem kell, hogy az Aranyszarvas séfje szigorúan a legjobb minőségű alapanyagokból dolgozik, a kenyeret, a tésztákat és a pesztókat pedig természetesen helyben készítik. Ehhez az igényességhez igazodik a széles borkínálat is, az étterem ugyanis a kézműves stílusban készült borokat részesíti előnyben, választhatunk ételsorunkhoz az ország bármelyik borvidékéről nedűket a sommelier segítségével.
Ha már jártál az új Aranyszarvasban, pontosan tudod, hogy mit harcolt ki tagjainak a Brigád; ha pedig még nem, sokáig emlegetni fogod ezt a látogatást.
Ne ijesszenek el a gourmet-k bennfentes elemzései a töltött borjúszegy omlékonyságáról, a karamellizált paprikával borított kacsamájkrém zsenialitásáról, a mangalicakaraj rózsaszín kedvességéről és a gyömbéres csokikorong okozta ájulásról, mert ez a hely nem csak a műértőknek szól, hanem mindenkinek, aki szereti a különlegesen finom ízeket. Most egy szűk, szombat délelőtti bevásárlás áráért ritka kulináris élményben lesz részed.
A tízezer forintnyi összegbe (amelynek te természetesen csak a felét fizeted) belefér az előétel, főétel, desszert és a bor, bármilyen kombinációban. Előételként választhatod például a Borjútatárt gesztenye dresszinggel (2150 Ft). Mivel ősz van és gombaszezon, ezért folytathatod a sort a Báránycsülök aszaltparadicsomos rókagombaraguval című költeménnyel (3950 Ft). Ez utóbbiban a bárányhúst először szuvidolják (ez a híres sous vide eljárás), és az élvezetet rókagombaraguval teszik teljessé. És mi is kell az édes élethez? Desszert! A bátrabbakat nem riasztja el egy olyan név sem, mint a Kávé crème brûlée, piña colada-ananász raguval (1350 Ft), a hagyományosabb ízeket keresők pedig az Almáspite fahéjkrémmel (1200 Ft) nevű újraértelmezésbe szerethetnek bele.
Fontos, hogy az aktuális menüt folyamatosan cseréli az étterem, ha a fenti ételek közül valamelyikkel már pont nem is találkozol, de ezekhez hasonló remekművekkel biztos.
Azt mondani sem kell, hogy az Aranyszarvas séfje szigorúan a legjobb minőségű alapanyagokból dolgozik, a kenyeret, a tésztákat és a pesztókat pedig természetesen helyben készítik. Ehhez az igényességhez igazodik a széles borkínálat is, az étterem ugyanis a kézműves stílusban készült borokat részesíti előnyben, választhatunk ételsorunkhoz az ország bármelyik borvidékéről nedűket a sommelier segítségével.
Ha már jártál az új Aranyszarvasban, pontosan tudod, hogy mit harcolt ki tagjainak a Brigád; ha pedig még nem, sokáig emlegetni fogod ezt a látogatást.