UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel a Nobutól kaptunk még 300 bónuszt. Siess, mert ez is mindjárt elfogy!
Mi a Nobu-titok? Talán a nem lankadó törekvés a tökéletesség felé? Vagy az a harmónia, ahogy egymásba simul az intenzíven fűszeres perui és a hibátlan alapanyaggal, végletekig csiszolt technológiával dolgozó japán konyha? Esetleg az umami, a titokzatos ötödik íz, mely nemcsak az ízlelőbimbót, de a lelket is kényezteti? Járj a végére, e bónusszal!
Két út áll előtted, két ínycsiklandó, aprólékos gonddal összeállított, évszakhoz illő menü, Schreiner Gábor, a Nobu Budapest főszakácsa jóvoltából. Kétszer öt fogás, két külön világ, de a céljuk egy: az étkezés emelkedett öröme. A halkedvelőket vékonyra szelt, szárított misoval és olívaolajjal feladott tengeri sügér sashimi nyitánya fogadja. A fő attrakciót a csendes-óceáni specialitások adják: édesburgonya-pürével és almás jalapeno mártással kínált, ropogósra sütött barramundi, valamint tofuval kísért, szójás-gyömbéres lében párolt alfonsino – ezt idehaza csak itt kóstolhatod meg. A húsimádók mangalica taco-val melegítenek, majd a ropogós csirkefalatok jönnek, melyekhez a különleges koreai savanyúsággal, kimchivel bolondított, korianderes dresszinggel gazdagított rukkolasalátát álmodott Schreiner mester. Pazar kompozíció a Toban tálban sült kacsamell shiitake gombával, vargányás vajjal, csakúgy, mint a jalapenoval vadított zöldséges sushi tekercs. Mindkét menüt a Nobu cukrászának remeke zárja: csokoládé fondant-álom chilivel, egzotikus fagylalttal.
És a recept, röviden? Nobu szan szerint minőség és egyszerűség, szenvedély és szépség. Ez minden.
Menü 1:
- Tengeri sügér sashimi szárított misoval és olívaolajjal
- Ropogósra sütött barramundi édesburgonya-pürével és almás jalapeno mártással
- Szójás-gyömbéres lében párolt alfonsino tofuval
- Ráktempurás tekercs
- Chilis csokoládé fondant egzotikus fagylalttal
vagy
Menü 2:
- Mangalica Taco
- Ropogós csirkefalatok kimchis rukkolasalátával és korianderes dresszinggel
- Toban tálban sült kacsamell shiitake gombával és vargányás vajjal
- Zöldséges sushi tekercs pikáns jalapeno paprikával
- Chilis csokoládé fondant egzotikus fagylalttal
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!