Kérdezd meg ínyenc barátaid, vagy keresgélj egy kicsit az interneten, és azt veszed észre, hogy a „legjobb kínai étterem” jelzőre újra és újra Wang Mester jön ki.
A 4000 forintnyi összegből (amelynek te csak a felét fizeted) ízelítőt kaphatsz a szecsuáni és ujgur ízvilágból. Megízlelheted milyen az igazi Erős-savanyú leves (420 Ft), vagy a kínai csípős Marhahúsleves (420 Ft), amelyeket egyébként a kínaiak nem is feltétlenül az étkezés elején esznek. Találkozhatsz végre a híres Száznapos tojással, amely ÁNTSZ-ért kiáltó fura neve és külseje ellenére fenséges és kihagyhatatlan étel (1090 Ft), Wangnál szezámolajjal és zöldpaprikával tálalják. A csípős ételeken edzett magyar gyomornak nem idegen a sok fűszert használó kínai konyha, nem fogsz csalódni az omlós, szaftos Ég és Föld oldalasban sem, amelyet négyféle csípős fűszerrel ízesítették (2190 Ft). Ha szárnyasételekre vágysz, akkor próbáld ki a zöldségekkel, földimogyoróval összesütött és kevés rizsecettel pikánssá varázsolt Gong Bao csirkét (1590 Ft), vagy a Kesudiós csirkét (1690 Ft). És ne felejtsük el a vacsora végén a kínai desszerteket, a sült ananászt, a sült banánt (590 Ft).
Ajánlatunkban az italfogyasztás nincs benne, de ha már a Gizella utcai kis Kínában jársz, kóstold meg a kínai pálinkákat és borokat is.
Ahogy a Dining Guide mondja: „Wang Mester Konyhája nem csak Budapest legjobb kínai étterme, hanem szimplán az egyik legjobb étterme is.” Punktum, tehetnénk hozzá.